måndag 6 december 2010

8 sätt att rena kroppen!!!

Jag har läst att man ska följa dessa råd i minst två veckor och att man efter det kommer att märka helt nya fördelar med sin kropp (exempelvis att du inte behöver svettas ut alkohol dagen efter en fylla och att du kommer i jeansen du köpte i april). Så varför vänta! Testa nu!! Sen får ni gärna berätta hur det gick för er efter dessa två veckorna!! Nu kör vi!

1. Återfukta!
Börja varje morgon med en halv citron nerpressad i varmt vatten. Det hjälper levern att snabbare forsla ut gifter och renar blodet. Leverns hela funktion är att hjälpa oss på traven och rena kroppen – vi måste bara sluta motarbeta den.

2. Svettas!
Att basta hjälper till med att få ut slagg och gifter som finns i lymf- och blodomloppet. Det kommer ut genom huden som svett och avlagringar, som man som frisk person samlar på sig under en period av ohälsosamt leverne. Är också bra för huden med en stund av grundlig rening.

3. Maxa maten!
Proppa dig full med antioxidanter som C- och E-vitaminer, selen ochmagnesium. Det mesta hittar du tacksamt nog i mat (det som du oftast inte äter så mycket av – grönsaker i olika färger, linser och nötter). Annars finns det även fantastiska små piller på Ica eller i hälsokosten som bidrar till detta.

4. Skratta mycket och ofta!
Detta frigör kroppens egna lyckohormoner – endorfiner.

5. Massera mera!
Unna dig massage, det får igång din kropp på många sätt. Kickar igång hormoner och blodcirkulation (plus är väldigt skönt hehe).

6. Move your ass!
Att gå långa promenader under en detox-period, då din kropp redan jobbar på högvarv, kommer att göra underverk. Du blir piggare och det hjälper till att kickstarta kroppen genom att massera organen av rörelser. Glöm inte hållningen; dra in magen (dock utan att glömma bort andningen) genom att”dra” naveln mot ryggraden. (Plus att nu när det är kallt ute så jobbar kroppen extra mycket då den måste kämpa för att hålla en varm också) Så ut och gå minst 30 min per dag!

7. Yoga!
Prova på yoga, hur flummigt det än verkar. Yoga tvingar dig att vara medveten om din kropp och hur den mår just nu. Underskatta inte de övningar och tricks du lär dig, till slut kommer du finna dig själv på ditt vardagsrumsgolv, strävandes efter den perfekta andningstekniken.

8. Alternativa medel!
Må vara ren mumbo jumbo i mångas öron, men försök att inte avfärda det så lätt. Akupunktur, zonterapi, energimassage och så vidare kan hjälpa kroppen att avgifta sig själv. Prova dig fram, det är i alla fall underhållande att se vad man kan hitta på.

Ha de bra Ciao Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar