tisdag 18 februari 2014

Citronkaka

Gud så god denna kaka var. Jag fick dock ändra lite i original receptet för att få den mer i mitt tycke. Men den smakade mycket citron, den var fluffig och god och kanterna blev så där lagom sega och kola-aktig.
Så här kommer receptet:
2 dl strösocker
2 ägg
175 g smör
1 tsk bakpulver
3 tsk citronarom
2 dl vetemjöl

Sätt på ugnen på 180°C
Smält smöret (eller använd flytande margarin) och låt det svalna något.
 Blanda ner socker, ägg och citron.
 Tillsätt sedan bakpulver och mjöl.

 Häll nu smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm.
 Grädda kakan i ca 30-35 minuter.
 Pudra gärna över lite florsocker.
 Skär upp och servera 
(med lättvispad grädde om så önskas)
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag (vi) gjorde.
Kram Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar